Τοποθετήσεις Ευ. Βενιζέλου σχετικά με τα μέτρα Ιουνίου

left-red-arrowΗ άμεση εφαρμογή της πρότασής μας συνδέεται με τα μέτρα του Ιουνίου. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο, με τη μορφή περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και γενικώς εισοδήματα. Πρέπει να γίνει άμεσα αποδεκτή η παράταση του χρόνου προσαρμογής.

Πρέπει να μεταθέσουμε το χρόνο λήψης των αποφάσεων του Ιουνίου. (Ευ. Βενιζέλος 27.05.2012)

* Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου, εδώ

left-red-arrowΗ πρότασή μας για τον Ιούνιο είναι:

Πρώτο. Αυτή η προσαρμογή να μην γίνει τα επόμενα δυο χρόνια, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα, αλλά τα επόμενα τρία χρόνια μέχρι το τέλος του 2015. Το άπλωμα σε τρία χρόνια κάνει την προσαρμογή πιο ήπια, πιο φιλική για τον πολίτη, λιγότερο απειλητική, πιο φιλική για την ανάπτυξη και περιμένουμε να αντιδράσει ο κ. Σαμαράς και τα άλλα κόμματα σε αυτή τη συγκεκριμένη πρόταση που είναι εφικτή, που θα την πετύχουμε στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Έχουμε βρει τις πηγές χρηματοδότησης της τρίτης χρονιάς, γιατί χρειαζόμαστε λεφτά απ’ έξω για να χρηματοδοτούμε την προσπάθεια ώσπου να φτάσουμε ξανά στη δημοσιονομική μας αυτοδυναμία, στην αυτοδύναμη Ελλάδα. Εάν μόνοι μας είχαμε τα μέσα, η προσαρμογή θα γινόταν σε δέκα όχι σε τρία χρόνια, αλλά κάποιος πληρώνει προκειμένου εμείς να πετυχαίνουμε την προσαρμογή αυτή.

Δεύτερο. Δίνουμε έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές. Στη μείωση του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σε ένα κράτος πιο φιλικό, πιο έξυπνο, πιο αναπτυξιακό. Λιγότερο ακριβό για τον πολίτη. Έχει σημασία να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δαπανών που κάνουμε τώρα με διεθνές επιτελείο, ώστε να ξέρουμε ποιες δαπάνες μπορούμε να κόψουμε, χωρίς να θίξουμε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις.

Δεσμευόμαστε ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι. Αντιθέτως, θα αρχίσει, όσο προχωράει το πρόγραμμα, η σταδιακή αφαίρεση των έκτακτων φόρων εισφορών και τελών που μπήκανε για να αντιμετωπίσουμε οξύτατες ανάγκες της κρίσης. Κι αυτό αφορά και την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, χωρίς να κόβεται σε κανέναν το ρεύμα γιατί δεν έχει να πληρώσει το τέλος. Δεν πρόκειται να θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Δεν πρόκειται να γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μας και αυτό είναι το εφικτό πρόγραμμα του Ιουνίου. Προσέξτε, όποιος λέει μια κουβέντα περισσότερο απ’ αυτή που λέω με απόλυτη επίγνωση αριθμών και δεδομένων της διαπραγμάτευσης, παραπλανά τους Έλληνες πολίτες, τώρα που ο Έλληνας πολίτης θέλει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια και δεν αντέχει το παραμικρό ψέμα, την παραμικρή δημαγωγία.

Εμείς αυτό θα κάνουμε, αυτό δεσμευόμαστε, σε αυτό εγγυόμαστε.redsq

* Ολόκληρη η ομιλία εδώ

10-11.6.2025: Πενήντα χρόνια από το Σύνταγμα του 1975

Περισσότερα …

16-18.3.2025 Η Ελλάδα Μετά VIII: Η Ευρώπη, η Ελλάδα και ο καταιγισμός των νέων προκλήσεων. Αναζητώντας πλαίσιο αναφοράς

Περισσότερα …

12-14 Μαΐου 2024: Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης (1974-2024)



Σχετικό link https://ekyklos.gr/ev/849-12-14-maiou-2024-i-kampyli-tis-metapolitefsis-1974-2024.html 

2.5.2023, Ch. Dallara - Ευ. Βενιζέλος: "Ελληνική κρίση: Μαθήματα για το μέλλον"

https://ekyklos.gr/ev/839-ch-dallara-ev-venizelos.html 

Περισσότερα …

Ευ. Βενιζέλος, Μικρή εισαγωγή στο Σύνταγμα και στο Συνταγματικό Δίκαιο, ebook

Περισσότερα …

Πρακτικά του συνεδρίου "Δικαιοσύνη: Η μεταρρύθμιση μιας εξουσίας και η αφύπνιση μιας ιδέας", ebook, 2022

Περισσότερα …

6.6.2019 Αποχαιρετιστήρια ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια της Βουλής

https://vimeo.com/340635035

13.2.2019, Ευ. Βενιζέλος Βουλή: Οδηγούμε τη χώρα σε θεσμική εκκρεμότητα, κολοσσιαίων διαστάσεων

https://vimeo.com/316987085

20.12.2018, Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας» 

https://vimeo.com/307841169

8.3.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης 

https://vimeo.com/259154972 

21.2.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση Novartis | "Πάρτε το σχετικό"

https://vimeo.com/256864375

20.2.2018, Ευ. Βενιζέλος: Τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος. Αλλά φεύγοντας καταστρέφουν τις γέφυρες και ναρκοθετούν τον τόπο.

https://vimeo.com/256570153