Ευχές για τη νέα χρονιά

31.12.2012

Με ενότητα, αλληλεγγύη, σχέδιο και δουλειά μπορούμε να κάνουμε το 2013 χρονιά εθνικής ανάκαμψης και στροφής προς την έξοδο από την κρίση. Οι θυσίες πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα το 2013 μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της Ιστορίας, της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της δικαιοσύνης.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Ευ. Βενιζέλος

Περισσότερα...

Δήλωση για την Πρωτοχρονιά

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για την Πρωτοχρονιά

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη οι πρόσκοποι της τοπικής Εφορείας Νεάπολης. Μετά τις καθιερωμένες ευχές ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά και τραβάει πολλά. Έχει δικαίωμα στην αισιοδοξία. Έχει δικαίωμα στην προοπτική και την ελπίδα. Το 2013 είναι η χρονιά της στροφής. Οι θυσίες πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα γίνει ξανά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, ανταγωνιστική, αυτοδύναμη. Θα οικοδομήσουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας σε στέρεες βάσεις, με συνοχή, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, με έξυπνο τρόπο. Κρατάμε το κλειδί του μέλλοντος της πατρίδας μας στα δικά μας χέρια. Και θα ανοίξουμε το μέλλον της πατρίδας.

Περισσότερα...

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών


Οργανώνουμε τη νέα αφετηρία της χώρας, μετά την ολοκλήρωση των πολύ δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές και εταίρους μας. Το θέμα τώρα είναι να ανακόψουμε την ύφεση, να περιορίσουμε την απειλή της ανεργίας, να αποκτήσουμε ξανά θετικό πρόσημο, ρυθμούς ανάπτυξης, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Να νιώσει ο έλληνας πολίτης ασφαλής, να συνειδητοποιήσει και να πιστέψει ότι αυτά τα μέτρα τα δύσκολα, τα βαριά, είναι πράγματι τα τελευταία, και θα είναι τα τελευταία γιατί έχει αλλάξει η συγκυρία υπέρ της Ελλάδας αυτή τη στιγμή και μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη στροφή.

Θέλει όμως δουλειά. Θέλει κοινωνική συναίνεση και θέλει να πιστέψουμε σε μια εθνική στρατηγική.

Περισσότερα...

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου στο περιθώριο της συνάντησης σοσιαλιστών στη Ρώμη

Ρώμη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,
στο περιθώριο της συνάντησης σοσιαλιστών ηγετών που διοργανώνει το Δημοκρατικό κόμμα στη Ρώμη

Η Ιταλία έχει μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο, το ίδιο συμβαίνει και στη Γερμανία. Έχει μεγάλη σημασία ο συντονισμός των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών. Εδώ λοιπόν διαμορφώθηκε μία διεθνής προοδευτική συμμαχία, η οποία έχει αναμφίβολα στο επίκεντρό της την Ευρώπη αλλά έχει μία διεθνή οπτική γωνία.

Και έχει μεγάλη σημασία να αντιληφθούμε, εμείς οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, ότι έχουμε πολιτική και ηθική υποχρέωση να προτείνουμε μία διέξοδο από την κρίση η οποία λαμβάνει υπόψη τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη χρηματοοικονομική διάσταση αλλά πρωτίστως, την ανθρώπινη διάσταση.

Έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με αγορές αλλά με κοινωνίες, με ανθρώπους, με ανέργους, με συνταξιούχους, με νέους, που προσδοκούν κάτι από τη ζωή τους. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Το μεγάλο θέμα είναι να ξαναφέρουμε την πολιτική και τις βασικές αξίες μέσα στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τον εαυτό της από την άποψη αυτή για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε θεσμούς παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης οι οποίοι είναι απολύτως αναγκαίοι εάν δεν θέλουμε να καταλυθεί η  ίδια η δημοκρατία.

Περισσότερα...

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου μετά τη συνάντηση με Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας


Αναλαμβάνουμε πολιτική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, να πετύχουμε μία σύνθεση που είναι αναγκαία για μία πολιτική στο φάρμακο που θα προστατεύει τον πολίτη, θα μειώνει τη δημόσια δαπάνη και θα θέτει σε πλήρη λειτουργία το σύστημα το οποίο, δυστυχώς, εξακολουθεί να εμφανίζει κενά και προβλήματα.  

Η συνάντηση που είχαμε σήμερα με τους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και η συνάντηση που είχαμε πριν λίγες ημέρες με τους φαρμακοποιούς, μας έχει δημιουργήσει την πεποίθηση ότι πρέπει να καθίσουν όλοι οι παράγοντες σε ένα τραπέζι, μαζί με την Πολιτεία, μαζί με τα κόμματα, ώστε να διαμορφώσουμε άμεσα αυτή τη λύση που είναι εφικτή.

Περισσότερα...

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου μετά τη συνάντηση με την ΚΕΔΕ

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση του με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ


Κάτω από συνθήκες κρίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση παίζει καταλυτικό ρόλο. Βοηθά να κρατηθεί η συνοχή της τοπικής κοινωνίας. Βοηθάει να παρέχονται στον πολίτη οι βασικές υπηρεσίες του κράτους, γιατί η Τ.Α είναι τμήμα της πολιτείας. Και χωρίς την Τ.Α. δεν μπορούμε να πετύχουμε καλούς ρυθμούς τοπικής ανάπτυξης, έργα υποδομής αλλά και δραστηριότητες που δίνουν δουλειά στον κόσμο, όπως είναι η κοινωφελής εργασία και η αυτεπιστασία.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να κρατήσουμε ψηλά τους ανθρώπους και τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και να δουλέψουμε, κεντρική διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση μαζί για να ανοίξουμε την προοπτική που δικαιούται η χώρα.

Περισσότερα...

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου κατά τη συνάντηση με Πρόεδρο Κ. Παπούλια

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια
 


Ευ. Βενιζέλος
: Θέλω να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στην οικονομία, για το ρόλο που παίζουμε ως εγγυητές της σταθερότητας, της κυβερνητικής και της πολιτικής. Να σας ενημερώσω και για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, επειδή βαδίζουμε προς το συνέδριο.

Επίσης, να σας ενημερώσω, για την πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, την οποία θεωρούμε αντισυνταγματικό μόρφωμα. Κάνουμε μια προσπάθεια να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις, του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, προκειμένου να θωρακιστεί η Δημοκρατία, κυρίως με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και τις ρυθμίσεις του κανονισμού της Βουλής που είναι αναγκαίες, ώστε ατομικές συμπεριφορές οι οποίες είναι βλαπτικές για το πολίτευμα να μην υποθάλπονται μέσα σε ένα κόμμα, το οποίο εκπροσωπείται στη Βουλή ως δείγμα της κρίσης, αλλά όχι μόνο.

Περισσότερα...

Δήλωση Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

                                                                                         Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2012   

 Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Tην επομένη της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ και της επίσημης έναρξης των εργασιών που οδηγούν στο Συντακτικό Συνέδριο της Παράταξης, το Φεβρουάριο και την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λοβέρδος έκανε την επιλογή να ιδρύσει την κίνησή του. Όχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος.

Για λόγους εθνικού συμφέροντος, προκειμένου δηλαδή να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα και να τελειώσει ομαλά η δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και πιστωτές μας, ανέχθηκα επί μήνες συμπεριφορές βλαπτικές για την Παράταξη. Επίμονα και οργανωμένα βλαπτικές.

Είχα την ελπίδα, ότι μετά την απόφαση του Eurogroup και την επανεμφάνιση του στα κομματικά όργανα, ο κ. Λοβέρδος  θα έκλεινε τον κύκλο της αβεβαιότητάς του και θα επανεντασσόταν στις συλλογικές λειτουργίες της Παράταξης.

Περισσότερα...