Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

 

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου, σε εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για τις ευρωεκλογές, στο Περιστέρι

 

Φίλες και φίλοι, 

Χαίρομαι πραγματικά που ξεκινάμε από εδώ, από τη Δυτική Αθήνα, από το Περιστέρι, την τελευταία εβδομάδα αυτής της προεκλογικής εκστρατείας.

Φτάνουμε στο τέλος. Σε λιγότερες από έξι μέρες ο ελληνικός λαός θα καθορίσει τις εξελίξεις. Εκφράζει ο λαός μας τη βούλησή του μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Σπανίως συμβαίνει αυτό. Το εκλογικό σώμα θα εκφραστεί μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια.

Λένε κάποιοι, το λέει και ο κ. Τσίπρας, ότι και τη Δευτέρα η κυβέρνηση θα είναι ίδια. Εννοούν ότι οι εκλογές της Κυριακής είναι «δεύτερης κατηγορίας». Είναι, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, μια «μεγάλη δημοσκόπηση». Δεν είναι εθνικές βουλευτικές εκλογές που καθορίζουν το ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο.

Ξέρουν όμως την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι την Κυριακή διαμορφώνεται ο εθνικός εκλογικός χάρτης. Εκδηλώνεται η δυναμική και των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το αργότερο σε τέσσερις μήνες. Μπορεί να διεξαχθούν πολύ νωρίτερα.

Tags: Πολιτικές Ομιλίες, 2019

 

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

 

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

 

Φίλες και φίλοι,

νιώθω τη βαθιά ανάγκη να ξεκινήσω αναφερόμενος στον Αντώνη Βγόντζα. Θα ειπωθούν πολλά για τον άνθρωπο, τον επιστήμονα, τον αγωνιστή, τον ενεργό πολίτη. Για εμάς όμως εδώ, ως πολιτικό χώρο, για τη δημοκρατική παράταξη, για το ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Βγόντζας πρέπει να μνημονεύεται πάντοτε ως ένας από τους λίγους ανθρώπους που σήκωσαν το βάρος της νομικής αλλά και πολιτικής υπεράσπισης του Ανδρέα Παπανδρέου τα βαριά χρόνια του 1989. Επειδή η φιλία μας και η σχέση μας χαλυβδώθηκε κάτω από εκείνες τις -θέλω να ελπίζω- μοναδικές και ανεπανάληπτες συνθήκες, πρέπει να του είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έκανε υπερασπιζόμενος την τιμή της παράταξης.

Φίλες και φίλοι,

μπήκαμε επιτέλους στην τελική ευθεία που οδηγεί -είτε το Μάιο είτε το αργότερο τον Οκτώβριο- στις εκλογές, στην αλλαγή της πολιτικής κατάστασης. Ούτως ή άλλως, σε λίγες εβδομάδες οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες και ανεξαρτήτως από την τυπική αφορμή, θα εκφράσουν την αγωνία τους για την πορεία του τόπου, θα ζητήσουν με ηχηρό τρόπο να φύγει αμέσως η κυβέρνηση αυτή.

Tags: Κεντροαριστερά | Προοδευτικό ΚέντροΠολιτικές Ομιλίες, 2019Ομιλίες σε Συνέδρια | Ημερίδες | Εκδηλώσεις, 2019