Αθήνα, 28 Μαρτίου 2017 

Παρέμβαση Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή με αφορμή την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα

Άκουσα τον Πρωθυπουργό της χώρας, να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και να εμφανίζεται παντελώς ανιστόρητος. Προκλητικά ανιστόρητος.

Οι ρυθμίσεις του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών, ισχύουν στη χώρα μας από το 1864.

Το 2001 με συντριπτική πλειοψηφία διπλασιάσαμε το χρόνο παραγραφής ώστε να συμπεριληφθεί όχι μόνο η πρώτη αλλά και η δεύτερη τακτική σύνοδος της επόμενης Βουλής. Αυτό ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία. Ο δε νόμος ο εκτελεστικός περί ευθύνης υπουργών, που εισηγήθηκε ο κ. Πετσάλνικος ως Υπουργός Δικαιοσύνης,  από όλα τα κόμματα και από τον τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ δια του κ. Κουβέλη.

Πρέπει να είναι όμως ήσυχος και επαναπαυμένος ο κ. Τσίπρας, διότι με βάση τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την καταστροφή της οικονομίας και όλα όσα ακολουθούν το φαινόμενο αυτό, θα εξεταστούν με άνεση από την επόμενη Βουλή.

 

***

Δεύτερη παρέμβαση Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή σχετικά την τοποθέτηση του υπουργού δικαιοσύνης, κ. Κοντονή

 

Ζητώ το λόγο επί του Κανονισμού γιατί παραβιάστηκε το άρθρο 66 παρ. 8 και 9, για τον εξής λόγο. Ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε εκτός του θέματος της ημερήσιας διάταξης.

Ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 91 παρ. 3 του Συντάγματος είναι πειθαρχικός προϊστάμενος όλων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Και ενώ είναι πειθαρχικός προϊστάμενος, έρχεται εδώ και ενώπιον της Βουλής, για πειθαρχικά  ελεγχόμενο δικαστικό λειτουργό, τον καταγγέλλει, τον ισοπεδώνει, τον μέμφεται χωρίς αντίλογο, αναφέρεται επί της ουσίας, καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας, διαστρέφει το λειτούργημά του  και παραβιάζει βάναυσα την αρχή της διάκρισης εξουσιών. 

 

Βουλη | Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα εξεταστούν με άνεση από from Evangelos Venizelos on Vimeo.