Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2012
 

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες οι Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραΐτης. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Η συζήτηση που είχαμε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αφορά την επόμενη ημέρα. Χρειαζόμαστε μία νέα αφετηρία προκειμένου η ελληνική οικονομία να βγεί από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να υποστηριχτεί από ένα νέο τραπεζικό σύστημα.

Ο ελληνικός λαός βάζει πολλά λεφτά στις τράπεζες για να στηρίξει, όχι μόνο τις καταθέσεις αλλά και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία για να υπάρξουν επενδύσεις, να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Αυτό λοιπόν πρέπει να το διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο. Για αυτό θέλουμε ένα σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες, ένα σύμφωνο ανασυγκρότησης με κάθε τράπεζα και ένα σύμφωνο ανάκτησης της αξίας των τραπεζών μέσα στην αγορά. Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό που κάνουμε θα το νοιώσει ο κάθε Έλληνας στη ζωή του.

Και επειδή τώρα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα από την οπτική γωνία της πραγματικής οικονομίας έχει πολύ μεγάλη σημασία οι εποπτικοί  μηχανισμοί και η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία, ο καθένας που χρωστάει στις τράπεζες, το κάθε υπερχρεωμένο νοικοκυριό, να νοιώσει ότι  υπάρχει ένα πλαίσιο που το προστατεύει με ένα δίκαιο τρόπο. Αυτό το νόημα έχει η πρόταση που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ρυθμίσεις οι οποίες είχαν συμφωνηθεί πριν τις εκλογές με την τρόικα.

 

2012-11-15. Δήλωση μετά τη συνάντηση με Γ. Προβόπουλο from Evangelos Venizelos on Vimeo.

10-11.6.2025: Πενήντα χρόνια από το Σύνταγμα του 1975

Περισσότερα …

16-18.3.2025 Η Ελλάδα Μετά VIII: Η Ευρώπη, η Ελλάδα και ο καταιγισμός των νέων προκλήσεων. Αναζητώντας πλαίσιο αναφοράς

Περισσότερα …

12-14 Μαΐου 2024: Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης (1974-2024)



Σχετικό link https://ekyklos.gr/ev/849-12-14-maiou-2024-i-kampyli-tis-metapolitefsis-1974-2024.html 

2.5.2023, Ch. Dallara - Ευ. Βενιζέλος: "Ελληνική κρίση: Μαθήματα για το μέλλον"

https://ekyklos.gr/ev/839-ch-dallara-ev-venizelos.html 

Περισσότερα …

Ευ. Βενιζέλος, Μικρή εισαγωγή στο Σύνταγμα και στο Συνταγματικό Δίκαιο, ebook

Περισσότερα …

Πρακτικά του συνεδρίου "Δικαιοσύνη: Η μεταρρύθμιση μιας εξουσίας και η αφύπνιση μιας ιδέας", ebook, 2022

Περισσότερα …

6.6.2019 Αποχαιρετιστήρια ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια της Βουλής

https://vimeo.com/340635035

13.2.2019, Ευ. Βενιζέλος Βουλή: Οδηγούμε τη χώρα σε θεσμική εκκρεμότητα, κολοσσιαίων διαστάσεων

https://vimeo.com/316987085

20.12.2018, Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας» 

https://vimeo.com/307841169

8.3.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης 

https://vimeo.com/259154972 

21.2.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση Novartis | "Πάρτε το σχετικό"

https://vimeo.com/256864375

20.2.2018, Ευ. Βενιζέλος: Τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος. Αλλά φεύγοντας καταστρέφουν τις γέφυρες και ναρκοθετούν τον τόπο.

https://vimeo.com/256570153