22 Απριλίου 2007

 

«Δημοκρατία – Διαφάνεια: Οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ»

 

Σήμερα βρισκόμαστε ανάμεσα σε μια βαριά επέτειο, την επέτειο της δικτατορίας, και σε μια πανευρωπαϊκή ελπίδα, στην ελπίδα σήμερα το βράδυ να ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί στη Γαλλία, σε μια χώρα που έχει προικοδοτήσει σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο τις μεγάλες αξίες της Γαλλικής Επανάστασης, την ίδια την έννοια της πολιτικής, τη διάκριση ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά, τις μεγάλες ιδέες της ελευθερίας της ισότητας και της αδελφοσύνης. Ευχόμαστε στην υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ καλή επιτυχία.

Tags: Πολιτικές Ομιλίες, 2007

6 Οκτωβρίου 2007

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
«ουδέν κακόν αμιγές καλού».
Το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα και η κίνηση της διαδικασίας εκλογής  νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ μας έφερε ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας.

Tags: Πολιτικές Ομιλίες, 2007

    7 Οκτωβρίου 2007


Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την έγκριση της υποψηφιότητάς μου. Το θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή και αναλαμβάνω ενώπιόν σας και ενώπιον του κόσμου της παράταξης την ηθική υποχρέωση να τιμήσω την εμπιστοσύνη που δείχνετε σήμερα στο πρόσωπό μου για την ιδιότητα του υποψηφίου Προέδρου. Αυτό είναι ήδη πάρα πολύ σημαντικό από μόνο του.

Tags: Πολιτικές Ομιλίες, 2007

12 Οκτωβρίου 2007


Όπως καταλαβαίνετε, είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για μένα, μετά από πολλά χρόνια βρισκόμαστε μαζί. Σήμερα ζω ξανά την παιδική μου ηλικία, τα ωραία καλοκαίρια που έχουμε περάσει εδώ, οι παλιότεροι το θυμούνται, οι νεότεροι ίσως το έχου ακούσει.

Tags: Πολιτικές Ομιλίες, 2007

12 Οκτωβρίου 2007


Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ταμυναίων. Προέρχομαι από το Τραχήλι και ξέρω πολύ καλά την περιοχή, τις ανάγκες της, τον πόνο της, τις προτεραιότητές της. Και η σημερινή μου επίσκεψη είναι μία επίσκεψη-υπόσχεση πως θα είμαστε μαζί πάντα, πως θα είμαι κοντά σας κάθε στιγμή και κυρίως τώρα, που έχει δοκιμαστεί, η Εύβοια, που έχει δοκιμαστεί ο Δήμος Ταμυναίων, μέσα από την εθνική τραγωδία των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Tags: Πολιτικές Ομιλίες, 2007

14 Οκτωβρίου 2007


Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, για την αγάπη σας και για τη θέληση σας. Η σχέση μας είναι σχέση πολιτικής αλλά και ηθικής εμπιστοσύνης. Χαίρομαι, γιατί βρίσκομαι σήμερα στο Άργος, χαίρομαι γιατί βρίσκομαι σ΄αυτόν τον ιστορικό τόπο, τον γεμάτο αναξιοποίητα πλεονεκτήματα και χαίρομαι γιατί η διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου αρχίζει να γίνεται μία διαδικασία εξωστρεφής, με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και στα προβλήματα κάθε τόπου.

Tags: Πολιτικές Ομιλίες, 2007

18 Οκτωβρίου 2007


Όταν μιλάει ο Γιάννης  Βαρδακαστάνης για το Αναπηρικό Κίνημα, για τα προβλήματα των αναπήρων, όχι μόνο συγκινούμαστε, όχι μόνο νιώθουμε αυτό που λέει, αλλά είμαστε και υπερήφανοι γιατί έχουμε στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ τέτοια στελέχη, τέτοια κοινωνικά στελέχη, όχι μόνον εθνικού αλλά ευρωπαϊκού και διεθνούς επιπέδου.

Tags: Πολιτικές Ομιλίες, 2007

19 Οκτωβρίου 2007

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, το ΠΑΣΟΚ της Μεσσηνίας, το ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου, το ΠΑΣΟΚ όλης της χώρας είναι εδώ, είναι μαζί μας, ενωμένο, δυνατό. Βαδίζοντας προς την διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου, συγκροτούμε το ΠΑΣΟΚ του αύριο, συγκροτούμε το ΠΑΣΟΚ της νίκης, συγκροτούμε τη νέα πλειοψηφία, εσείς είστε το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, εσείς εκφράζετε την αυθεντική βούληση της κοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει τις πύλες του, αγκαλιάζει την κοινωνία και η κοινωνία ανταποκρίνεται.

Tags: Πολιτικές Ομιλίες, 2007

20 Οκτωβρίου 2007

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, εδώ στην Πάτρα, τη γενέτειρα του Γέρου της Δημοκρατίας, του Γεωργίου Παπανδρέου, εδώ στην Πάτρα, στον τόπο από τον οποίο ξεκίνησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου, σήμερα εμείς όλοι μαζί, το ΠΑΣΟΚ του αύριο, στέλνουμε μήνυμα ενότητας και νίκης.

Tags: Πολιτικές Ομιλίες, 2007

21 Οκτωβρίου 2007

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, το Αγρίνιο, η Αιτωλοακαρνανία, στέλνει σήμερα ένα ακόμη μήνυμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Tags: Πολιτικές Ομιλίες, 2007