Σαββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ομιλία Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου,
στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

left-red-arrowΚύριε Πρόεδρε της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων της Ελλάδας, κυρίες και κύριοι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση αυτή. Είναι έθιμο να καλείται ο εκάστοτε Υπουργός των Οικονομικών να εκφωνεί αυτό το λόγο στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων, αλλά, όπως αντιλαμβάνεστε, φέτος λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε και λόγω της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, αυτή μας η συνάντηση αποκτά άλλες, πολύ πιο κρίσιμες, διαστάσεις.

Μου είπε προηγουμένως ο κ. Κασιμάτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης, να στείλω το μήνυμα πως η χώρα δεν έχει καταστραφεί και πως έχουμε ελπίδα. Μα όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί ή ότι δεν υπάρχει ελπίδα, προφανώς δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Μπορεί να υπάρχει απογοήτευση, μπορεί να υπάρχει γκρίνια, μπορεί να υπάρχει αγωνία. Και υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία. Αγωνία που ζουν οι άνεργοι, αγωνία που ζουν όλα τα νοικοκυριά, αγωνία που ζουν όλες οι επιχειρήσεις, όλοι οι επιχειρηματίες που ξέρουν τι σημαίνει να πρέπει να πληρώσεις μισθούς και ημερομίσθια, να πρέπει να καταβάλεις εισφορές στο ΙΚΑ, να πρέπει να είσαι συνεπής στις φορολογικές σου υποχρεώσεις, να πρέπει να καλύψεις τις επιταγές που έχεις εκδώσει. Υπάρχει αγωνία που ζει όλη η ελληνική κοινωνία.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΠολιτικές Ομιλίες, 2011

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την τελετή Παράδοσης – Παραλαβής στο Υπουργείο Οικονομικών


Ευ. Βενιζέλος: Τους δεκαεννιά μήνες που πέρασαν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σήκωσε ένα τεράστιο βάρος, το σήκωσε όλη η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη του κυβερνητικού σχήματος, πρωτίστως όμως και προσωπικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Του αναγνωρίζουμε όλοι αυτό το έργο, τον κόπο, την αφοσίωση, την ικανότητα χειρισμών και βεβαίως τη διαθεσιμότητά του στην ανάληψη κόστους και κινδύνου. Γιατί χωρίς αυτή τη διάθεση δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την πρόκληση, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτοφανή κρίση.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έγραψε το δικό του εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο στο Υπουργείο Οικονομικών. Είναι όμως πάντα μέλος της Κυβέρνησης, ενεργό πολιτικό στέλεχος της πρώτης γραμμής. Αναλαμβάνει έναν πάρα πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της χώρας τομέα, έναν τομέα που τον έχει παρακολουθήσει ως Υπουργός Οικονομικών και θα είναι πάντα στη διάθεση μου και στη διάθεση του Πρωθυπουργού και στη διάθεση όλης της Κυβέρνησης με την εμπειρία του, τις γνωριμίες του το ένστικτο του και την επινοητικότητα του προκειμένου να σηκώσουμε όλοι μαζί το τεράστιο βάρος που καλούμαστε τώρα να αναλάβουμε.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΔηλώσεις 2011Πολιτικές Ομιλίες, 2011

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

 

Δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την τελετή Παράδοσης - Παραλαβής Υπουργείου Εθνικής Άμυνας 

 

 

Ευ. Βενιζέλος: Η σύντομη στρατιωτική τελετή που προηγήθηκε ξεκίνησε αντίστροφα. Με υποδέχτηκε στην πύλη ο αγαπημένος φίλος μου και συνάδελφος, ο Πάνος Μπεγλίτης που ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενώ κανονικά έπρεπε, να τον υποδεχτώ εγώ, ως απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αλλά αυτό συγχωρείται επειδή αυτούς τους 19 μήνες πορευτήκαμε μαζί εδώ, απολύτως ταυτισμένοι σε όλα και έτσι η διαδοχή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διασφαλίζει απολύτως τη συνέχεια μιας συγκεκριμένης αντίληψης ενός προγραμματικού πλαισίου που ανακοινώσαμε τον Οκτώβριο του 2009 μαζί με τον Πάνο Μπεγλίτη στη Βουλή, το εξειδικεύσαμε στην πρώτη προγραμματική απόφαση του Συμβουλίου Άμυνας λίγες εβδομάδες αργότερα και προσπαθούμε μέχρι σήμερα, με συνέπεια να το εξειδικεύσουμε και να το εφαρμόσουμε.

Σήμερα που φεύγω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το μέτωπο της οικονομίας, απευθύνω ένα χαιρετισμό τιμής, αναγνώρισης σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους οπλίτες, τους ναύτες, τους σμηνίτες και το πολιτικό προσωπικό. 

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΕθνική ΆμυναΔηλώσεις 2011Πολιτικές Ομιλίες, 2011

Ρόδος, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011


Φίλες και φίλοι, χαίρομαι πραγματικά πολύ που είμαι σήμερα εδώ μαζί σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς γιατί μπήκατε στον κόπο να έρθετε σήμερα εδώ στη συνάντησή μας υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες πρωτοφανούς έντασης. Χαίρομαι πραγματικά γιατί είμαι στη Ρόδο, είχα αρκετό καιρό να έρθω. Ήθελα να έρθω για λόγους υπηρεσιακούς, στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Χαίρομαι γιατί μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία χάρις στη συντροφική πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής να μιλήσω και σ’ εσάς εδώ, στην καθιερωμένη αυτή εκδήλωση για το νέο έτος και για τη βασιλόπιττα, που είναι και μια ευκαιρία να πούμε μερικά πράγματα για την πολιτική κατάσταση της χώρας, για το πρόβλημα που βιώνει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, δηλαδή να επιχειρήσουμε να δώσουμε κάποια απάντηση στα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα που απασχολούν το λαό μας.
Tags: Πολιτικές Ομιλίες, 2011