Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020
Ευχές Ευάγγελου Βενιζέλου για τα Χριστούγεννα
Σε όσους θα ήθελαν να ακούσουν τον εκπληκτικό Όρθρο των Χριστουγέννων εύχομαι τα καλύτερα θυμίζοντας ένα κάθισμα που συνοψίζει τα πάντα : «Ο ἀχώρητος παντί, πῶς ἐχωρήθη ἐν γαστρί; ὁ ἐν κόλποις τοῦ Πατρός, πῶς ἐν ἀγκάλαις τῆς Μητρός; πάντως ὡς οἶδεν ὡς ἠθέλησε καὶ ὡς ηὐδόκησεν. Ἄσαρκος γὰρ ὢν, ἐσαρκώθη ἑκών, καὶ γέγονεν ὁ Ὢν ὃ οὐκ ἦν, δι' ἡμᾶς, καὶ μὴ ἐκστὰς τῆς φύσεως, μετέσχε τοῦ ἡμετέρου φυράματος. Διπλοῦς ἐτέχθη Χριστὸς, τὸν ἄνω κόσμον θέλων ἀναπληρῶσαι.»
Σε όσους θα προτιμούσαν μια secular εκδοχή των γιορτών εύχομαι επίσης τα καλύτερα: να αναπαυθούν πνευματικά μεταξύ φόβου και ελπίδας, μεταξύ «πολιτικά ορθού» και επικοινωνιακά ανεπιτήδευτης αλήθειας.
Χρόνια πολλά.
.
Το Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και ελληνοτουρκικές σχέσεις», (εκδ. Παπαδόπουλος) , με θέμα:
«Μια ημέρα μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν: Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ευρύτερο πλαίσιο των σχέσεων Δύσης και Τουρκίας»
Συζητούν:
οι δημοσιογράφοι Άγγελος Αθανασόπουλος και Βασίλης Νέδος
με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, ώρα 19:00
Περισσότερα...
Περισσότερα...
23.9.2020 Ο Παύλος Τσίμας συζητά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο | Η Ελλάδα Μετά IV: Μετά (; ) την πανδημία
6.6.2019 Αποχαιρετιστήρια ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια της Βουλής
13.2.2019, Ευ. Βενιζέλος Βουλή: Οδηγούμε τη χώρα σε θεσμική εκκρεμότητα, κολοσσιαίων διαστάσεων
20.12.2018, Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας»
8.3.2018, Ευ. Βενιζέλος: Ετοιμάζεσθε όχι για την καθαρή έξοδο της χώρας, αλλά για τη βρώμικη δική σας έξοδο από την εξουσία