Αθήνα 7 Ιουλίου 2015 

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη
(
on camera στη είσοδο της Βουλής)

 

Έχει έρθει η στιγμή όπου ο καθένας στον τόπο αυτό θα πάει στα πραγματικά του μεγέθη. Πλησιάζει η ώρα κατά την οποία ο κ. Τσίπρας, αφού απέσπασε το όχι του Ελληνικού Λαού, θα έρθει και θα πει ότι το «όχι» το μετέτρεψε σε «ναι» και η αντιμνημονιακή ρητορική του μετατρέπεται τώρα σε μία πράξη παλινδρόμησης, η οποία εμείς θα θεωρήσουμε ότι είναι μία πράξη ευθύνης και μία πράξη συγγνώμης.

Υπάρχει όμως και ο κ. Βαρουφάκης, ο καταστροφέας της ελληνικής οικονομίας. Ο Υπουργός, που τους πέντε μήνες της θητείας του στο υπουργείο οικονομικών, γύρισε πίσω πέντε χρόνια την ελληνική οικονομία, ο οποίος λέει να προσέξουμε μην μας κοροϊδέψει ο κ. Γιούνκερ με το χρέος, όπως κορόιδεψε τον κ. Βενιζέλο.

Επί των ημερών μου, το ελληνικό δημόσιο χρέος ,σε πραγματικούς όρους, μειώθηκε κατά 180 δις ευρώ, δηλαδή κατά 100% του σημερινού ελληνικού ΑΕΠ. Αυτός δεν μπόρεσε να μειώσει το χρέος ούτε 1 ευρώ. Αντιθέτως, επιβάρυνε και τα δημόσια οικονομικά και την ελληνική πραγματική οικονομία.

Εύχομαι ο κ. Τσακαλώτος, ο διάδοχος του, να μπορέσει να φέρει ένα μικρό ποσοστό μείωσης  δημοσίου χρέους και να το προσθέσει  στην μεγάλη μείωση και αναδιάρθρωση του 2012.

Αλλά χρειάζεται μία αίσθηση συστολής, γιατί η αίσθηση συστολής είναι αυτή που θα φέρει  και τις σώφρονες ενέργειες μετά από πέντε μήνες λαθών, σε πολύ μεγάλο βαθμό, σκόπιμων.

 Υπάρχει όμως και το ζήτημα των εταίρων μας. Και το ζήτημα των Βρυξελλών και των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Ο κ. Τσίπρας έκανε ,μετά από πεντέμιση μήνες ,αυτό που έπρεπε να κάνει από την αρχή και οι πεντέμιση μήνες που πέρασαν ανέβασαν τραγικά το λογαριασμό. Το κάνει όμως, εκών - άκων, το κάνει. Και αφού το έκανε και έστειλε με την υπογραφή του αυτό το κείμενο το οποίο είναι επιβαρυντικό, αλλά δυστυχώς το κατέστησε ο ίδιος αναγκαίο, δεν πρέπει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ζητήσουν περισσότερα μέτρα. Δεν πρέπει να οδηγήσουν την Ελλάδα σε δύσκολη θέση και δεν πρέπει να δώσουν το πρόσχημα σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα και να επιφέρει την εθνική καταστροφή.

7/7/2015 Βαρουφάκης, ο καταστροφέας της ελληνικής οικονομίας from Evangelos Venizelos on Vimeo.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΔηλώσεις 2015