Αθήνα, 22 Μαΐου 2015

Δηλώσεις Gianni Pitella, Προέδρου της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

και Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή τους στα γραφεία του ΕΚ στην Αθήνα

Gianni Pitella: Είχα την ευχαρίστηση σήμερα να συναντήσω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αγαπητό φίλο Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει διαδραματίσει ιστορικό ρόλο στην πορεία του ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη διότι η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα είναι σαν βρέφος χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως...

Η Πολιτική μας Ομάδα είχε ανέκαθεν στενές και πολύ καλές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ. Προσκάλεσα τον συνάδελφο Ευάγγελο Βενιζέλο να μας επισκεφθεί στο Στρασβούργο ή στις Βρυξέλλες και να λάβει τον λόγο στην Ολομέλεια της Πολιτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαι σίγουρος ότι οι πολύ καλές σχέσεις μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω.

Ευ. Βενιζέλος: Ο Τζιάνι Πιτέλλα ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών παίζει ένα καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών. Είναι ένας φίλος της Ελλάδας, ένας άνθρωπος που μας στηρίζει. Με το ΠΑΣΟΚ, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έχει στενούς ιστορικούς δεσμούς.

Είχαμε μια πολύ ωραία φιλική συζήτηση. Με προσκάλεσε να μιλήσω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο και με χαρά θα το κάνω, ως μια αποχαιρετιστήρια παρουσία μου στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, Δημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες με τους οποίους έχουμε πορευτεί τόσα πολλά χρόνια και με τους οποίους πρέπει να προδιαγράψουμε το μέλλον μιας προοδευτικής Ευρώπης, μιας πραγματικά και χειροπιαστά προοδευτικής Ευρώπης χωρίς τις εύκολες ρητορείες που έχουμε ζήσει τον τελευταίο καιρό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Χαίρομαι, γιατί τόνισε πως χωρίς την Ελλάδα δεν έχει στην πραγματικότητα πιστοποιητικό γέννησης ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η Ευρωζώνη. Και θέλω να τον ευχαριστήσω πραγματικά για τη μεγάλη του βοήθεια μέσω των Ευρωβουλευτών μας με τους οποίους έχει εξαιρετική συνεργασία.

 

Με την ευκαιρία και μετά τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στην Ρίγα με την συνάντηση του κυρίου Τσίπρα με την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Ολάντ, θέλω για μία ακόμη φορά να επαναλάβω ότι το επείγον ζήτημα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να κάνει επιτέλους την επιλογή, τη δύσκολη επιλογή που απαιτείται.

Πρέπει ο κ. Τσίπρας να παραδεχτεί - και αυτό θα γίνει εκ των πραγμάτων- ότι ειπώθηκαν πολλά ωμά ψέμματα τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως προεκλογικά. Ότι παραπλανήθηκε ο ελληνικός λαός. Ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τη μόνη εθνική στρατηγική αυτή που υπηρετήσαμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο κόστος. Κυρίως όμως την υπηρέτησε ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του που πρέπει να σεβαστούμε.

Δεν γίνεται συνεχώς να ανακυκλώνουμε την ίδια αβεβαιότητα και κάθε βδομάδα να λέμε τις ίδιες γενικολογίες, οι οποίες μετά διαψεύδονται. Πρέπει να προχωρήσουμε στον μόνο δρόμο που υπάρχει και ήδη δυστυχώς έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Ήδη δυστυχώς η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει, τουλάχιστον, αλλά δύο χρόνια σε μνημόνιο λόγω των σφαλμάτων που έγιναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες.  

 

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΕυρωπαϊκή ΈνωσηΔηλώσεις 2015

12-14 Μαΐου 2024: Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης (1974-2024)



Σχετικό link https://ekyklos.gr/ev/849-12-14-maiou-2024-i-kampyli-tis-metapolitefsis-1974-2024.html 

5-7 Νοεμβρίου 2023. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ VΙΙ: Ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα

Περισσότερα …

2.5.2023, Ch. Dallara - Ευ. Βενιζέλος: "Ελληνική κρίση: Μαθήματα για το μέλλον"

https://ekyklos.gr/ev/839-ch-dallara-ev-venizelos.html 

Περισσότερα …

Ευ. Βενιζέλος, Μικρή εισαγωγή στο Σύνταγμα και στο Συνταγματικό Δίκαιο, ebook

Περισσότερα …

Πρακτικά του συνεδρίου "Δικαιοσύνη: Η μεταρρύθμιση μιας εξουσίας και η αφύπνιση μιας ιδέας", ebook, 2022

Περισσότερα …

Εκδοχές Πολέμου 2009 - 2022, εκδ. Πατάκη

Περισσότερα …

23.9.2020 Ο Παύλος Τσίμας συζητά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο | Η Ελλάδα Μετά IV: Μετά (; ) την πανδημία 

https://vimeo.com/461294009

6.6.2019 Αποχαιρετιστήρια ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια της Βουλής

https://vimeo.com/340635035

13.2.2019, Ευ. Βενιζέλος Βουλή: Οδηγούμε τη χώρα σε θεσμική εκκρεμότητα, κολοσσιαίων διαστάσεων

https://vimeo.com/316987085

20.12.2018, Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας» 

https://vimeo.com/307841169

8.3.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης 

https://vimeo.com/259154972 

21.2.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση Novartis | "Πάρτε το σχετικό"

https://vimeo.com/256864375