29 Απριλίου 2014

Κοινές δηλώσεις Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου
και Επιτρόπου Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης Lászlό Andor, μετά τη συνάντησή τους

 

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο Eπίτροπος, κ. Andor, χειρίζεται το πιο κρίσιμο και ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα ζητήματα της απασχόλησης, που είναι στο επίκεντρο της προσοχής και της κοινωνίας και της Κυβέρνησης, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο δραματικό από ένα νέο άνθρωπο ή ένα πιο ώριμο άνθρωπο που είναι μακροχρόνια άνεργος.

Άρα, συζητήσαμε για τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας και για το τι πρόσθετες προσπάθειες μπορούμε να κάνουμε αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους, αξιοποιώντας τα νέα αυτά θεσμικά συστήματα που έχει οργανώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους νέους, προκειμένου να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να χτυπήσουμε την ανεργία.


Βεβαίως, η ανάπτυξη είναι αυτή που θα φέρει θέσεις εργασίας. Βεβαίως, η ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής και η έξοδος από την κρίση είναι αυτή που θα δημιουργήσει τις πολλές θέσεις εργασίας, αλλά χρειαζόμαστε και συμπληρωματικά μέτρα και συμπληρωματική χρηματοδότηση. Και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευαισθησία του και τη διάθεσή του να συνεργάζεται στενά με την ελληνική κυβέρνηση.

L. ANDOR. Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό που έχει θέσει την κοινωνική διάσταση τόσο ψηλά στην ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας.

Η Ευρώπη, βγαίνει τώρα από μια πολύ σοβαρή κρίση. Τώρα έχουμε ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και η ανεργία έχει αρχίσει να μειώνεται. Αλλά αυτή η κατάσταση απέχει από το να είναι ικανοποιητική. Η Επιτροπή πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται με τα κράτη-μέλη και να βοηθήσει, ώστε να μειωθεί η ανεργία και, κυρίως, η ανεργία των νέων και αυτό είναι μια ξεκάθαρη προτεραιότητα για την Ελλάδα, αλλά, επίσης, και για άλλες χώρες που έχουν χτυπηθεί πολύ σκληρά από αυτή τη μεγάλη κρίση.

Tags: Εξωτερική ΠολιτικήΕλληνική ΠροεδρίαΔηλώσεις 2014