Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2014

Δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό  στο Μέγαρο Μαξίμου

Ευ. Βενιζέλος: Νομίζω ότι σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, της σύνεσης, της σταθερότητας. Αγωνιζόμαστε πολύ καιρό για να πετύχουμε το αυτονόητο. Ο Ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα, δε θέλει εκλογές. Θέλει να προστατεύσουμε αυτή τη στιγμή τους κόπους του και τα επιτεύγματα του, τη σταθερή πορεία της οικονομίας. Δε θα έλεγα ότι υπάρχει βεβαιότητα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία αλλά σήμερα αυξήθηκαν πολύ οι πιθανότητες να γίνει το σωστό.

Δημοσιογράφος: Θα ληφθεί άλλη πολιτική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση;

Ευ. Βενιζέλος: Η πρωτοβουλία της συναίνεσης, της συνεννόησης, της σύνεσης, η πρωτοβουλία για την ευθύνη που έχει ο καθένας είναι πάντα ανοιχτή. Γιατί είναι κάτι το προφανές, το αυτονόητο, το συνεχές.

Δημοσιογράφος: Μιλήσατε με τον κ. Παπανδρέου και θέλουμε ένα σχόλιο δικό σας μετά από αυτή τη συνάντηση για την απάντηση που έχει δώσει.

 

Ευ. Βενιζέλος: Κοιτάξτε πήρα την πρωτοβουλία να ξαναμιλήσω με τον κ. Παπανδρέου. Είχα πάρει και πριν από εβδομάδες την πρωτοβουλία μια συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών. Βρεθήκαμε στη Βουλή, κάναμε μία συζήτηση γύρω από το επίσης αυτονόητο, ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την ενότητα του χώρου μας που είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας.

Δημοσιογράφος: Σας είπε όχι ο κ. Παπανδρέου;

Ευ. Βενιζέλος: Δική μου προσπάθεια είναι η ενότητα. Η δική μου υποχρέωση ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα συνεχίσω να το κάνω με κάθε τρόπο και είπα στον Γιώργο Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια του κινήματος, όποτε γίνουν εκλογές. Εμείς θέλουμε να γίνουνε, αργότερα, βεβαίως, οι εκλογές. Δεν έλαβα συγκεκριμένη απάντηση αλλά δεν θα σταματήσω τις προσπάθειές μου και αυτό αφορά το σύνολο των δυνάμεων του χώρου.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΠΑ.ΣΟ.ΚΔηλώσεις 2014