Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2014

Δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό  στο Μέγαρο Μαξίμου

Ευ. Βενιζέλος: Νομίζω ότι σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, της σύνεσης, της σταθερότητας. Αγωνιζόμαστε πολύ καιρό για να πετύχουμε το αυτονόητο. Ο Ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα, δε θέλει εκλογές. Θέλει να προστατεύσουμε αυτή τη στιγμή τους κόπους του και τα επιτεύγματα του, τη σταθερή πορεία της οικονομίας. Δε θα έλεγα ότι υπάρχει βεβαιότητα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία αλλά σήμερα αυξήθηκαν πολύ οι πιθανότητες να γίνει το σωστό.

Δημοσιογράφος: Θα ληφθεί άλλη πολιτική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση;

Ευ. Βενιζέλος: Η πρωτοβουλία της συναίνεσης, της συνεννόησης, της σύνεσης, η πρωτοβουλία για την ευθύνη που έχει ο καθένας είναι πάντα ανοιχτή. Γιατί είναι κάτι το προφανές, το αυτονόητο, το συνεχές.

Δημοσιογράφος: Μιλήσατε με τον κ. Παπανδρέου και θέλουμε ένα σχόλιο δικό σας μετά από αυτή τη συνάντηση για την απάντηση που έχει δώσει.

 

Ευ. Βενιζέλος: Κοιτάξτε πήρα την πρωτοβουλία να ξαναμιλήσω με τον κ. Παπανδρέου. Είχα πάρει και πριν από εβδομάδες την πρωτοβουλία μια συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών. Βρεθήκαμε στη Βουλή, κάναμε μία συζήτηση γύρω από το επίσης αυτονόητο, ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την ενότητα του χώρου μας που είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας.

Δημοσιογράφος: Σας είπε όχι ο κ. Παπανδρέου;

Ευ. Βενιζέλος: Δική μου προσπάθεια είναι η ενότητα. Η δική μου υποχρέωση ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα συνεχίσω να το κάνω με κάθε τρόπο και είπα στον Γιώργο Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια του κινήματος, όποτε γίνουν εκλογές. Εμείς θέλουμε να γίνουνε, αργότερα, βεβαίως, οι εκλογές. Δεν έλαβα συγκεκριμένη απάντηση αλλά δεν θα σταματήσω τις προσπάθειές μου και αυτό αφορά το σύνολο των δυνάμεων του χώρου.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΠΑ.ΣΟ.ΚΔηλώσεις 2014

Save the Date: 5-7 Νοεμβρίου 2023. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ VΙΙ: Ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα

2.5.2023, Ch. Dallara - Ευ. Βενιζέλος: "Ελληνική κρίση: Μαθήματα για το μέλλον"

https://ekyklos.gr/ev/839-ch-dallara-ev-venizelos.html 

Περισσότερα …

Ευ. Βενιζέλος, Μικρή εισαγωγή στο Σύνταγμα και στο Συνταγματικό Δίκαιο, ebook

Περισσότερα …

Πρακτικά του συνεδρίου "Δικαιοσύνη: Η μεταρρύθμιση μιας εξουσίας και η αφύπνιση μιας ιδέας", ebook, 2022

Περισσότερα …

Εκδοχές Πολέμου 2009 - 2022, εκδ. Πατάκη

Περισσότερα …

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος - Μαθήματα εμβάθυνσης στο Συνταγματικό Δίκαιο, Εκδόσεις Σάκκουλα, 2022Περισσότερα …

23.9.2020 Ο Παύλος Τσίμας συζητά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο | Η Ελλάδα Μετά IV: Μετά (; ) την πανδημία 

https://vimeo.com/461294009

6.6.2019 Αποχαιρετιστήρια ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια της Βουλής

https://vimeo.com/340635035

13.2.2019, Ευ. Βενιζέλος Βουλή: Οδηγούμε τη χώρα σε θεσμική εκκρεμότητα, κολοσσιαίων διαστάσεων

https://vimeo.com/316987085

20.12.2018, Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας» 

https://vimeo.com/307841169

8.3.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης 

https://vimeo.com/259154972 

21.2.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση Novartis | "Πάρτε το σχετικό"

https://vimeo.com/256864375