Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου  2014

Δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά την συνάντησή του με τους Παραγωγικούς Φορείς της Καβάλας

Ευ. Βενιζέλος: Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αντιμετωπίζει πολλά αναπτυξιακά προβλήματα, ασχολούμαι χρόνια με τα θέματα αυτά, ήθελα να εστιάσω ειδικότερα σήμερα στα θέματα της Καβάλας και της Δράμας, γιατί είναι δυο νομοί που έχουν ιδιομορφία κι έχουν πολλά παράπονα.

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τους φορείς της περιοχής κι ελπίζω ότι θα δοθεί πολύ σύντομα λύση στα πιο επείγοντα και πιεστικά προβλήματα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Χαίρομαι γιατί η μεγάλη μονάδα του Πρίνου εξακολουθεί να λειτουργεί μετά από τόσα χρόνια και αυτό με συνδέει προσωπικά με μια από τις πιο σημαντικές αναπτυξιακές πτυχές της περιοχής.

Είχα την ευκαιρία να δώσω απαντήσεις στα ερωτήματα του επιμελητηριακού κόσμου, του Εμπορικού Συλλόγου, των ΤΕΙ, του αγροτικού κόσμου, των μαρμαροβιομηχανιών, των ξενοδόχων και όλου του παραγωγικού ιστού. Αυτό που είναι ο κοινός παρονομαστής είναι η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα. Όλοι θέλουν πολιτική σταθερότητα για να μπορέσει να λειτουργήσει η οικονομία, να λειτουργήσει η αγορά, να λυθούν προβλήματα τα οποία είναι επείγοντα και πιεστικά.

 

Από την άποψη αυτή είχαμε συναντίληψη με τους παραγωγικούς φορείς κι ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε βήματα προς τα μπρος.

Δημοσιογράφος: Τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αέριο για την ΕΛΦΕ;

Ευ. Βενιζέλος: Αυτό ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Δημοσιογράφος: Αισιοδοξείτε σήμερα για την πολιτική σταθερότητα που είπατε Πρόεδρε;

Ευ. Βενιζέλος: Θα τα πούμε αυτά σε λίγο.

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν ζητήματα αγωγού φυσικού αερίου γιατί υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία για την όδευση.

Ευ. Βενιζέλος: Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια μέσω επαφών και συζητήσεων να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή λύση για την όδευση.

Tags: Η Εξέλιξη της ΚρίσηςΜοντέλο ΑνάπτυξηςΔηλώσεις 2014