Βρυξέλλες, 16 Ιουλίου 2014

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή Αρχηγών κρατών, Πρωθυπουργών και Αντιπροέδρων που μετέχουν στο PES έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το επίκαιρο θέμα συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα όπου μετέχουν τα κόμματα που διαθέτουν Πρωθυπουργούς ή Αντιπροέδρους Κυβερνήσεων είναι φυσικά η κατανομή των θέσεων στο θεσμικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες και Σοσιαλιστές διεκδικούν τώρα και τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη θέση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. Αυτό είναι μία δίκαιη κατανομή. 

Αλλά το κρίσιμο θέμα δεν είναι οι διορισμοί στις υψηλές θέσεις. Είναι οι πολιτικές μας προτάσεις, η αλλαγή της πολιτικής κατεύθυνσης της Ευρώπης.

Χρειαζόμαστε μία Ευρώπη πιο ευαίσθητη, πιο δίκαιη, πιο αναπτυξιακή, πιο φιλική για τους πολίτες,  μία Ευρώπη  που δίνει απαντήσεις στις αγωνίες των κοινωνιών για την ανάπτυξη και κυρίως για την ανεργία. Μία Ευρώπη που προφυλάσσει το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και την ποιότητα και το επίπεδο ζωής για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

.

 

Tags: Ευρωπαϊκή ΈνωσηΔηλώσεις 2014