Άρτα, 27 Απριλίου 2014

Δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, 

κατά την επίσκεψη στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας


Ο Συνεταιρισμός της Άρτας είναι ένα από τα πιο ισχυρά σήματα στην ελληνική πτηνοτροφία και κατέχει μια πολύ σημαντική θέση στην αγορά. Και χαίρομαι γιατί διαπίστωσα σήμερα ότι υπάρχει ένα πνεύμα το οποίο είναι σύγχρονο, ανταγωνιστικό κι αυτό διασφαλίζει δουλειά στις επιχειρήσεις που είναι συνεταιρισμένες, στους υπαλλήλους του συνεταιρισμού, αλλά και προστιθέμενη αξία για όλη την περιοχή.

​Η ελληνική πτηνοτροφία και γενικότερα η ελληνική κτηνοτροφία, όπως είπαμε και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Τσαυτάρη που είναι μαζί μου, έχει τεράστιες προοπτικές.

Το εθνικό μοντέλο ανάκαμψης δεν είναι κάτι το θεωρητικό, δεν είναι μια δέσμη καλών ιδεών, είναι πρακτικό, καθημερινό. Και εδώ βλέπουμε πώς μπορούμε να πατήσουμε στην παράδοση - γιατί ο Συνεταιρισμός έχει ζωή 50 ετών - και να βαδίσουμε προς το μέλλον με σύγχρονους όρους σαν μια ουσιαστικά ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα. Η Ελλάδα μετά την κρίση υπάρχει, αντέχει και κερδίζει το χαμένο έδαφος.


Δημοσιογράφος: Αυτό είναι και το μήνυμά σας γιατί ξεκινάτε την περιοδεία από εδώ. Έχει ένα συμβολισμό.


Ε. Βενιζέλος: Ήθελα πάντα να έρθω στην Άρτα γιατί έχω πολύ καλούς φίλους και γιατί η περιοχή είναι αυθεντική και ασχολείται με τα πραγματικά θέματα των πραγματικών ανθρώπων. Είναι αυτό που μας λείπει στην Ελλάδα.

Kαι χαίρομαι γιατί βρίσκομαι στην Άρτα, όχι για λόγους προεκλογικούς, αλλά για να ενισχύσω τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις. Η δημιουργική Ελλάδα υπάρχει κυρίως στην περιφέρεια. Και πρέπει να τη βγάλουμε στον προσκήνιο.

Kαι οι εκλογές, οι τοπικές, οι περιφερειακές και οι ευρωπαϊκές είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε αυτή την Ελλάδα και να φύγουμε από τη μιζέρια, τον μικροκομματισμό και τη γκρίνια.


Δημοσιογράφος: Ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Tags: Μοντέλο ΑνάπτυξηςΑποκέντωση | Τοπική ΑυτοδιοίκησηΔηλώσεις 2014