Θεσσαλονίκη, 9 Ιουνίου 2013   


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  Ευάγγελος Βενιζέλος, ψήφισε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την εκλογή των Οργάνων των Αποκεντρωμένων Οργανώσεων του Κινήματος. Εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Το ΠΑΣΟΚ σήμερα ολοκληρώνει τη θεσμική του συγκρότηση. Μετά το συνέδριο και την εκλογή των κεντρικών του οργάνων, σήμερα αποκτά σε όλη τη χώρα, τις δημοτικές, νομαρχιακές και περιφερειακές του οργανώσεις, τις νέες Γραμματείες που θα σηκώσουν μεγάλο βάρος και για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, αλλά και για την προετοιμασία των Ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σε επαφή με την κοινωνία και με τον πολίτη.

Σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να απευθύνω μία μεγάλη, φιλική, συντροφική πρόσκληση συστράτευσης  σε όλους τους φίλους μας, όλα τα μέλη μας, όλους τους παλιούς ψηφοφόρους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, όλα τα στελέχη που θέλουν να βοηθήσουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.


Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα τυπικό κόμμα. Είναι ο εκφραστής μίας πολύ μεγάλης παράδοσης και ενός κοινωνικού και ιδεολογικού χώρου που κανείς δεν μπορεί να τον αγνοήσει ή να τον μειώσει. Γιατί αυτός ο χώρος, ανάμεσα στη Δεξιά και την κομμουνιστική Αριστερά, είναι ο χώρος που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ο χώρος που ιστορικά έχει ταυτιστεί με τις μεγάλες ριζοσπαστικές αλλαγές σε αυτόν τον τόπο.

Έχουμε επωμιστεί το βάρος της κρίσης αλλά αυτό αφορά τρία χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Πρέπει να θυμηθούν όλοι οι Έλληνες και να μάθουν οι νεώτεροι που δεν ξέρουν, τι έχει γίνει στον τόπο αυτό και τι σημαίνει μεγάλη δημοκρατική προοδευτική Παράταξη.
    
 

Tags: Δηλώσεις 2013