Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Κατά την είσοδό του στον χώρο διεξαγωγής εκδήλωσης του φετινού Money Show στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Στο πρωτοσέλιδό της η Real News αναφέρει ότι την επομένη του β’ γύρου των εκλογών, ο κ. Λοβέρδος, η κα. Αποστολάκη και άλλα στελέχη βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Λιντζέρη για μία αποτίμηση. Αναφέρει το δημοσίευμα ότι βρεθήκατε κι εσείς εκεί.

Ευ. Βενιζέλος: Είναι φυσιολογικό και αναγκαίο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να συναντόμεθα, να συζητούμε, να εκφράζουμε τους προβληματισμούς και την αγωνία μας για την πορεία του τόπου, γιατί υποχρέωση της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να τα βγάλει πέρα υπό συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης. Και ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι και προσωπική μου υποχρέωση να συζητώ με τους βουλευτές μας. Αυτό είναι και χαρά μου, το έκανα, το κάνω και θα το κάνω γιατί έτσι στηρίζουμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και το έργο και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης.
Με την ευκαιρία θέλω να σας πω ότι παραδόξως –σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως- στην Ελλάδα πρόβλημα ενότητας έχει η αντιπολίτευση και όχι η Κυβέρνηση. Προσωπικά δε, όπως έχω λειτουργήσει ως συντελεστής ενότητας της παράταξής μας, έτσι λειτουργώ και τώρα μέσα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου ως ένας συντελεστής ενότητας και αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης.

Δημοσιογράφος: Ο κ. Πρωθυπουργός ζήτησε ένα μορατόριουμ από τα συνδικαλιστικά στελέχη προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση...

Ευ. Βενιζέλος: Δεν άκουσα τη συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο γιατί δεν είμαι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση, ο τόπος, χρειάζεται τη στήριξη  και την κατανόηση, ή έστω την ανοχή, όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των πολιτικών κομμάτων, και αυτό φυσικά αφορά και τον χώρο του δικού μας κόμματος, την δική μας παράταξη.

Tags: Δηλώσεις 2010