Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2011

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα κατά των β’ γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:

Σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών με ώριμες - είμαι βέβαιος - επιλογές που θα κάνουν οι πολίτες, μια και εκ των πραγμάτων θα συμβιώσουν με τον Περιφερειάρχη και με τον Δήμαρχο που διαλέγουν. Όλες οι επιλογές είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένες αλλά βεβαίως πολύ μεγάλη σημασία έχει η αποτελεσματικότητα κάθε προσώπου που καταλαμβάνει έναν υπεύθυνο θώκο και πρέπει να ασχοληθεί με τις τοπικές και τις περιφερειακές υποθέσεις.
Από αύριο αρχίζουν τα δύσκολα. Ανοίγει ένας κύκλος εξαιρετικά κρίσιμος για την οικονομία, για τη χώρα, για τις προοπτικές κάθε οικογένειας και κάθε επιχείρησης. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ενότητα. Φυσικά χρειαζόμαστε κι ένα εθνικό σχέδιο που η Κυβέρνηση το συγκροτεί και το εφαρμόζει. Αλλά δεν αρκεί η Κυβέρνηση, δεν αρκεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Χρειαζόμαστε όλη την κοινωνία, χρειαζόμαστε όλες τις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να πετύχουμε τους αναγκαίους εθνικούς στόχους που οφείλουμε να πετύχουμε.
Δημοσιογράφος: Ωστόσο, αποχή είναι μεγάλη μέχρι στιγμής...

Ευ. Βενιζέλος: Η αποχή ήταν ούτως ή άλλως μεγάλη στον πρώτο γύρο. Οι ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές για τον δεύτερο γύρο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει γιατί σίγουρα σημαίνει έλλειψη πειστικότητας και άρα κρίση αντιπροσωπευτικότητας του πολιτικού συστήματος, αλλά δυστυχώς και των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρέπει όμως να προβληματιστούν και οι πολίτες γιατί ένας πολίτης που παραιτείται από το σημαντικό όπλο του εκλογικού του δικαιώματος είναι ένας πολίτης που παίζει μειωμένο ρόλο. Και δεν υπάρχει κανείς, μα κανείς, Έλληνας, καμιά Ελληνίδα που να θέλει να παίζει μειωμένο ρόλο σε μια τόσο κρίσιμη περίσταση.

Tags: Δηλώσεις 2010