Νάουσα, Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας. Κατά την έξοδό του από τον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Νάουσα, ο κ. Βενιζέλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Η ηρωική πόλη της Νάουσας είναι ένα σημείο αναφοράς για την ελληνική ιστορία, τον πατριωτισμό μας. Πατριωτισμός είναι ένα αναλλοίωτο αίσθημα που ενώνει το έθνος και του δίνει προοπτική. Και σε μία περίοδο κρίσης έχει σημασία να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να καλλιεργούμε την ιστορική μας συνείδηση και την εθνική μας συνοχή.

Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ σε ό,τι αφορά την οικονομία. Πιστεύετε ότι πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή, να χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Ευ. Βενιζέλος: Αυτό που πρέπει είναι να μην ανακυκλώνουμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη. Χρειάζονται λίγα και προσεκτικά λόγια, χρειάζεται να υπάρχει εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και φυσικά ψυχραιμία. Αυτό είναι το απλό μήνυμα που εγώ θέλω να στείλω.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει σήμερα σε κυριακάτικη εφημερίδα μια δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη στην οποία λέει ότι η νέα γενιά τρομοκρατών ασκεί σκληρότερη μορφή βίας απ΄ ότι οι παλιότερες γενιές τρομοκρατών.

Ευ. Βενιζέλος: Ο θάνατος του νεαρού Αφγανού πριν από λίγες ημέρες δείχνει τι σημαίνει να επιλέγεις τον δρόμο της βίας και πώς ο δρόμος αυτός θίγει την αξία του ανθρώπου, την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή δεν είναι μια προοδευτική επιλογή.
Tags: Δηλώσεις 2010