Μ. Σάββατο, 03 Απριλίου 2010

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη και τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γιώργο Νακόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα Μεγάλο Σάββατο, το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και αντάλλαξε ευχές με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Βενιζέλος έκανε δηλώσεις και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Ευ. Βενιζέλος: Οι ευχές για Καλή Ανάσταση έχουν σημασία για όλους μας, κυρίως όμως γι’ αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση: για τους άρρωστους, για τους φτωχούς, για τους ανθρώπους που είναι μόνοι, για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από την κοινωνική αλληλεγγύη, από την παρουσία της πολιτείας, απ’ την αγάπη των συνανθρώπων τους.


Όμως, η Ανάσταση έχει και μια πολιτική διάσταση. Πολιτικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, η Ανάσταση βρίσκεται μέσα μας, μέσα στις δυνατότητες που έχει ο τόπος αυτός και οι άνθρωποί του. Και έτσι θα τα ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και θα διαμορφώσουμε μόνοι μας το μέλλον που αξίζει στην Ελλάδα.

Δημοσιογράφος: Έχετε κάποιο σχόλιο για το point system του κ. Πάγκαλου;

Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση είναι ένα συνταγματικά προβλεπόμενο όργανο που λειτουργεί όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και ο νόμος περί Υπουργικού Συμβουλίου.

Δημοσιογράφος: Σήμερα δημοσιεύεται μια έρευνα της MRB στην Real News που αναφέρει ότι το 75% των ερωτηθέντων θεωρούν κοινωνικά άδικα τα μέτρα και το 72% εκφράζουν μια απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας, γενικά στα οικονομικά...

Ευ. Βενιζέλος:Όταν βρισκόμαστε μέσα στην περιδίνηση της κρίσης της δημοσιονομικής, όταν μειώνονται εισοδήματα, όταν εφαρμόζονται μέτρα αυστηρά που είναι άδικα κατά το σκέλος που κάποιοι υφίστανται τις συνέπειες τώρα ενώ κάποιοι άλλοι, αυτοί που έχουν και τις μεγαλύτερες δυνατότητες, θα υποστούν τις συνέπειες αργότερα μέσα από την εφαρμογή του φορολογικού νόμου, είναι λογικό να υπάρχει και απογοήτευση και δυσαρέσκεια. Επειδή, όμως, η αισιοδοξία λειτουργεί από μόνη της ως αναπτυξιακή παράμετρος, επειδή η οικονομική ψυχολογία δεν είναι απλώς κλίμα, αλλά είναι τελικά κάτι το πραγματικό, κάτι το πρακτικό, παράγει ανάπτυξη, παράγει εθνικό πλούτο, γι’ αυτό είναι ανάγκη να ανακτήσουμε ως χώρα την αισιοδοξία μας. Αντιλαμβάνομαι τις παρατηρήσεις των πολιτών, την δυσαρέσκειά τους, την διαμαρτυρία τους, όλα τα κατανοούμε και στεκόμαστε με πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό απέναντι στα φαινόμενα αυτά. Υπάρχει όμως μια ανάγκη, η οποία είναι αδήριτη, να ξεπεράσουμε την κρίση και για να την ξεπεράσουμε πρέπει οι ίδιοι να διαμορφώσουμε την προϋπόθεση που απαιτείται. Και η προϋπόθεση που απαιτείται είναι να είμαστε αισιόδοξοι, δημιουργικοί, παραγωγικοί.
Tags: Δηλώσεις 2010