Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος  δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Βενιζέλος έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις στον Τύπο:

Ευ.Βενιζέλος: Υποδεχθήκαμε, εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  τον κ. Πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Τον ενημέρωσα για τα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την αμυντική πολιτική, για χειρισμούς αμυντικής διπλωματίας. Μιλήσαμε για τη σημερινή οριακή –για να είμαι ακριβής- αβλαβή διέλευση τουρκικού πολεμικού σκάφους από τα χωρικά μας ύδατα. Τη διέλευση την παρακολουθεί σκάφος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως παρακολουθούμε όλα τα συμβάντα στο Αιγαίο, με τη στρατηγική ψυχραιμία που απαιτείται αλλά και με την εγρήγορση που απαιτείται.
Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή τις σκέψεις του κ. Καρατζαφέρη και βεβαίως τον ενημέρωσα για το σχέδιο συμφωνίας σε σχέση με το μέλλον των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και με το πρόγραμμα κατασκευής και εκσυγχρονισμού υποβρυχίων, απάντησα στις ερωτήσεις του, χαίρομαι γιατί άκουσα ότι έμεινε ικανοποιημένος από την πλήρη ενημέρωση αλλά θα έχουμε στη Βουλή, μεθαύριο, την ευκαιρία μίας αναλυτικής συζήτησης και μίας αναλυτικής μελέτης των κρίσιμων εγγράφων. Γιατί θέλουμε όλα να γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και με μία μέθοδο η οποία δεν μοιάζει σε τίποτα με τις μεθόδους του παρελθόντος.

Γιώργος Καρατζαφέρης: Επεσκέφθην το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για να ενημερωθώ για θέματα ευθύνης του. Το πρώτο θέμα ήταν η αμυντική πολιτική την οποίαν ακολουθούμε,  το δεύτερο θέμα είναι αυτές οι τελευταίες εξελίξεις με τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και βεβαίως με το σημερινό επεισόδιο που πολλαπλασιάζονται οι αβλαβείς διελεύσεις των τούρκικων πολεμικών στο Αιγαίο, πράγμα που, για μένα, εγκυμονεί  πιθανούς κινδύνους.

Μετέφερα εις τον κ. Υπουργό κάποιες απορίες που έχουν γεννηθεί σχετικά με αυτήν την γρήγορη συμφωνία για τα ναυπηγεία, μου έδωσε τις εξηγήσεις, που εξάλλου είναι και γνωστές από το αναλυτικό Δελτίο Τύπου που βγήκε. Και πρέπει να πω ότι φεύγω με μία ικανοποίηση για πλήρη ενημέρωση.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, τρόπος αντίδρασης στην οριακή, όπως εσείς τη χαρακτηρίσατε, αβλαβή διέλευση της τουρκικής κορβέτας;

Ευ.Βενιζέλος: Τα όσα είπε ο κ. Πρόεδρος και η δική μου δήλωση τώρα, για οριακή αβλαβή διέλευση, είναι αντίδραση.

Γ.Καρατζαφέρης: Είναι πλεονέκτημα σε καίρια πόστα να έχουμε ευφυείς ανθρώπους.

Tags: Δηλώσεις 2010