Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα με τους εκπρόσωπους της «Συνεργασίας των 12 Φορέων για το Περιβάλλον». Αντικείμενο της συνάντησης είναι η παραχώρηση στην τοπική αυτοδιοίκηση των στρατοπέδων Χαϊδαρίου και Αγ. Αναργύρων και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Γουδή προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

Ευ. Βενιζέλος: Μας επισκέφθηκε σήμερα η Επιτροπή των 12 φορέων που συντονίζονται από την Υπερνομαρχία Αθηνών και Πειραιώς για τα ζητήματα που αφορούν τα στρατόπεδα κυρίως της Δυτικής Αττικής. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε πολύ χρήσιμες και πρακτικές απόψεις για το Γουδί , το Χαϊδάρι και τους Αγίους Αναργύρους, για χώρους στρατιωτικούς που σε ένα βαθμό τουλάχιστον θα μπορούσαν να δοθούν προς διάφορες κοινωνικές χρήσεις. Όλα αυτά με καλή διάθεση, με γρήγορο ρυθμό και με πρακτικό τρόπο θα τα επεξεργαστούμε ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όσο γίνεται περισσότερο στα ώριμα και τεκμηριωμένα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να παραβλάπτονται οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και η λειτουργία των μονάδων μας που πρέπει να υπάρχουν και σε ορισμένα σημεία της Αττικής.

Δημοσιογράφος: Να υποθέσουμε ότι θα δοθούν αυτοί οι χώροι

Ευ. Βενιζέλος: Θα συνεχίσουμε την συνεργασία. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα και κάποια άλλα που χρειάζονται μελέτη και συνεννόηση με τα επιτελεία.

-------------------------

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συμμετείχαν οι κ.κ.:

· Τζίνα Μπέη, Υπερνομάρχης Αθηνών–Πειραιώς

· Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος ΓΣΕΕ

· Σπύρος Παπασπύρος, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ

· Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρόεδρος ΤΕΔΚΝΑ

· Θεόδωρος Δρακιώτης, μέλος Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

· Ιωάννα Κουφάκη, πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

· Στέλιος Μανουσάκης, πρόεδρος Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς

· Κωνσταντίνος Μουτζούρης, πρύτανης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

· Γιώργος Ζέρβας, πρύτανης Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

· Κώστας Καπέλλος, αναπληρωτής γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών

Νικόλαος Σαράντης, Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων και πρόεδρος του ΑΣΔΑ
Tags: Δηλώσεις 2010