Θεσσαλονίκη, Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εκπροσώπησε σήμερα τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση στην τελετή μνήμης των 60.000 Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Στο τέλος της τελετής ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε κάτι για τα μπλόκα;

Ευ. Βενιζέλος: Κατανοούμε όλοι τα προβλήματα, τις ανασφάλειες και την αγωνία του αγροτικού κόσμου, αλλά μόνο ο δρόμος του διαλόγου μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις πρακτικές, εφαρμόσιμες, βιώσιμες. Μόνο ο δρόμος του διαλόγου γίνεται αντιληπτός από την κοινωνία, η οποία βεβαίως θέλει πάντα να υπάρχει μια ισορροπία και μια δικαιοσύνη στα μέτρα που λαμβάνονται.


Δημοσιογράφος: Υπάρχει μια επιστολή ευχαριστήρια του πρώην Πρωθυπουργού του κ. Καραμανλή προς τον κ. Χριστοφοράκο σήμερα, για την εξεταστική.

Ευ. Βενιζέλος: Η κοινή γνώμη αξιολογεί όλα τα στοιχεία που γίνονται γνωστά για μια υπόθεση που έχει ταλανίσει, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και όχι μόνο το πανελλήνιο, αλλά πολλές χώρες του κόσμου. Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής νομίζω ότι θα δώσει την ευκαιρία να μάθουμε την αλήθεια.

Δημοσιογράφος: Και μια δήλωση για την οικονομική κρίση. Στη φάση που βρισκόμαστε, τι γίνεται τώρα;

Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα βρίσκεται σε μια δημοσιονομική δίνη, από την οποία πρέπει να βγει, σπάζοντας το φαύλο κύκλο. Είμαστε υποχρεωμένοι ως κοινωνία και ως έθνος, να πάρουμε όλα τα  αναγκαία μέτρα, που θα μας επιτρέψουν να ξεφύγουμε από αυτή την πίεση στην οποία βρισκόμαστε, όχι μόνο γιατί έχουμε τις δικές μας ευθύνες, αλλά και γιατί γίνονται διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας.

Τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό για τον πολίτη και το κοινωνικό κράτος, από το να μπορεί η χώρα να πληρώνει κανονικά μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας. Για να το πετύχουμε αυτό, για να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους, πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από αυτόν τον κλοιό.

Tags: Δηλώσεις 2010