Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε απάντηση σχετικών ερωτήσεων συντακτών και προς πληροφόρησή τους ανακοινώνονται τα εξής: Με επιστολή του Εκτελεστικού Προέδρου της ThyssenKrupp Marine Systems κ. Hans Christoph Atzpondien, που περιήλθε χθες το απόγευμα στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, η ThyssenKrupp ενημερώνει  το ελληνικό δημόσιο πως θεωρεί ως αξιόπιστη και επιλέξιμη μόνο μια λύση από όσες εξέτασε ως προς το μέλλον των ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. από πλευράς ιδιοκτησίας και διοίκησης: Αυτή της Abu Dhabi Mar με την οποία η ThyssenKrupp Marine Systems συνεργάζεται ούτως ή άλλως στις ναυπηγικές της δραστηριότητες στη Γερμανία.


Πιο συγκεκριμένα, η ThyssenKrupp δηλώνει ότι προτίθεται να μεταβιβάσει στην Abu Dhabi Mar τo 75% του μετοχικού κεφαλαίου των Ναυπηγείων και εξετάζει το ενδεχόμενο να διατηρήσει το 25% περίπου.

Επιπλέον προτείνει μία συνολική επαναδιαπραγμάτευση τωv θεμάτων που αφορούν τόσο τα Ναυπηγεία όσο και τη ναυπήγηση των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού προτείνοντας ως χρονικό ορίζοντα την  20η  Ιανουαρίου 2010.

Όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών και έχει ανακοινωθεί,  η πρόταση της Thyssenkrupp θα αξιολογηθεί από τη Lazard που έχει οριστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως εκτιμητής- σύμβουλος.

Για τη διαμόρφωση του πλαισίου μέσα στο οποίο θα κινηθεί το ελληνικό δημόσιο θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα 21.12. 
Tags: Δηλώσεις 2010