Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

Η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες προωθεί σταθερά όλες τις μορφές συνεργασίας μεταξύ των χωρών της ΝΑ Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή έχει η αμυντική συνεργασία.
Η Ελλάδα τάσσεται σταθερά υπέρ της προοπτικής ένταξης όλων των χωρών της περιοχής στους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς, ανάλογα με την ωρίμανση κάθε χώρας και με την διαδρομή που ακολουθεί ή πρέπει να ακολουθήσει με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να παίρνει μορφή πρακτική αυτή η συνεργασία και χαίρομαι γιατί βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης αυτής της συνεργασίας.


* Στη Σόφια βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM). Αντικείμενο της συνόδου είναι η αξιολόγηση όλων των προγραμμάτων της αμυντικής συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πρωτίστως της πολυεθνικής Ταξιαρχίας (SEEBRIG).

Με την ευκαιρία της Συνόδου, ο κ. Βενιζέλος είχε σειρά επαφών και συζητήσεων με ομολόγους του, μεταξύ των οποίων τους Yπουργούς Άμυνας της Τουρκίας κ. Mehmet Vecdi Gönül, της Αλβανίας κ. Arben Miami και της ΠΓΔΜ κ. Zoran Konjanovski, καθώς και με τον Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων NA Ευρώπης Ναύαρχο Mark Fitzgerald.

Tags: Δηλώσεις 2010