Αθήνα, 7 Μαρτίου 2016

Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον Γραμματέα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν -Κριστόφ Καμπαντελίς, στο Παρίσι 

Με τον Γραμματέα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν - Κριστόφ Καμπαντελίς συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν το προσφυγικό / μεταναστευτικό εν αναμονή και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η κατάσταση στην Ελλάδα λόγω της εκκρεμότητας της αξιολόγησης και της πίεσης του προσφυγικού, η κατάσταση στη Γαλλία ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα του Νοεμβρίου, με την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και τη νέα νομοθεσία για τις εργασιακές σχέσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο της γαλλικής δημόσιας συζήτησης.

Οι κ.κ. Καμπαντελίς και Βενιζέλος συζήτησαν επίσης για τις προοπτικές των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων και για τις προσπάθειες συνένωσης των δυνάμεων του προοδευτικού μεσαίου χώρου στην Ελλάδα.

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται στο Παρίσι για να μετάσχει σε σύνοδο της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στη σύνοδο συζητιούνται μεταξύ άλλων θέματα σχετικά:

- με τη μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών κατά το διεθνές δίκαιο ,

- με τις δραστηριότητες λόμπινγκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικότερα τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις εγγυήσεις διαφάνειας που πρέπει να υπάρχουν,  καθώς και σχετικά

-με τις αλλαγές που αναμένεται  να επιφέρει η νέα ευρωατλαντική εμπορική και επενδυτική συμφωνία (TTIP) στις διαιτητικές διαδικασίες επίλυσης διαφόρων μεταξύ κρατών και ξένων επενδυτών.

 

Tags: Ευρωπαϊκή ΈνωσηΔελτία τύπου