Αθήνα, 16 Ιουνίου 2012

 

Άρθρο Ευαγγέλου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο αφιέρωμα των ΝΕΩΝ "Γιατί να σας ψηφίσω",
στην ενότητα Εκλογές 2012

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ψήφος στη σιγουριά και τη συνεργασία


left-red-arrowΗ ψήφος
στο ΠΑΣΟΚ είναι η ασφαλής και πρακτική μέθοδος για να σπάσει το κλίμα της τεχνητής πόλωσης, του πλαστού δικομματισμού, πάνω στο οποίο επενδύουν αυτή τη στιγμή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις για τη δυνατότητα να κυβερνηθεί η χώρα την επομένη των εκλογών.

Μόνο μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης μπορεί να σηκώσει το βάρος της διαχείρισης της κρίσης, μπορεί να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από την οικονομική και κοινωνική περιδίνηση.

Οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό σχήμα, ακόμη και αν τυπικά μπορεί να συγκροτηθεί με βάση την κοινοβουλευτική αριθμητική, δεν μπορεί να λειτουργήσει με την ισχύ, τη νομιμοποίηση, την αποφασιστικότητα και την ταχύτητα που απαιτείται.

 

Δεν κυβερνιέται ο τόπος με παραπάνω από τους μισούς, ή ακόμα και τα 2/3 των Ελλήνων, απέναντι από μία κυβέρνηση. Δεν κυβερνιέται ο τόπος με ισχυρές δυνάμεις στην αντιπολίτευση και μάλιστα στη λεγόμενη «κοινωνική αντιπολίτευση», να θέτουν σε αμφισβήτηση την κοινωνική συνοχή, την εθνική ενότητα και τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας.

Χρειάζεται συστράτευση προκειμένου να διεξαχθεί με επιτυχία η δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε -με βάση τους συντηρητικούς, νεοφιλελεύθερους συσχετισμούς στην Ευρώπη- κατά την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης. Διαμορφώσαμε ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο για τη χώρα. Πρέπει η χώρα να πάει καλύτερα και όχι χειρότερα από το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Αυτό δεν είναι ούτε αυτονόητο, ούτε εύκολο.

Άρα, ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα σημαίνει ψήφος στην ασφάλεια. Ψήφος στη σιγουριά. Ψήφος στη συνεργασία. Ψήφος για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Ψήφος για να αναθεωρηθεί η δανειακή σύμβαση, ως προς τους δυσμενείς της όρους, ενώ κρατούμε και εφαρμόζουμε όλα τα θετικά. Ενώ σεβόμαστε τις θυσίες των πολιτών.

 

 

Tags: ΠΑ.ΣΟ.ΚΆρθρα 2012