Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

Θεσσαλονίκη, 17 Ιουνίου 2012

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Θεσσαλονίκη

Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει σήμερα τη συνοχή της κοινωνίας και την ενότητα του έθνους.

Πρέπει αύριο η χώρα να έχει κυβέρνηση. Η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να την κρατήσει όρθια και να της δώσει προοπτική,  είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Εάν σκεφτούμε τα δεδομένα, θα δούμε ότι κανένα άλλο σενάριο δεν προσφέρει τη λύση που απαιτεί η χώρα.

Πρέπει να έχουμε αρραγές εσωτερικό μέτωπο και διεθνή αξιοπιστία για να μπορέσουμε με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ να κάνουμε το καλύτερο για τον Έλληνα και την Ελληνίδα, κρατώντας όλα τα θετικά της δανειακής σύμβασης, όλα τα θετικά της ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας. Αλλά, με ανάπτυξη, με απασχόληση, με προοπτική.

Περισσότερα...

Ευ. Βενιζέλος: Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ψήφος στη σιγουριά και τη συνεργασία

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2012

 

Άρθρο Ευαγγέλου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο αφιέρωμα των ΝΕΩΝ "Γιατί να σας ψηφίσω",
στην ενότητα Εκλογές 2012

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ψήφος στη σιγουριά και τη συνεργασία

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η ασφαλής και πρακτική μέθοδος για να σπάσει το κλίμα της τεχνητής πόλωσης, του πλαστού δικομματισμού, πάνω στο οποίο επενδύουν αυτή τη στιγμή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις για τη δυνατότητα να κυβερνηθεί η χώρα την επομένη των εκλογών.

Μόνο μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης μπορεί να σηκώσει το βάρος της διαχείρισης της κρίσης, μπορεί να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από την οικονομική και κοινωνική περιδίνηση.

Οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό σχήμα, ακόμη και αν τυπικά μπορεί να συγκροτηθεί με βάση την κοινοβουλευτική αριθμητική, δεν μπορεί να λειτουργήσει με την ισχύ, τη νομιμοποίηση, την αποφασιστικότητα και την ταχύτητα που απαιτείται.

Δεν κυβερνιέται ο τόπος με παραπάνω από τους μισούς, ή ακόμα και τα 2/3 των Ελλήνων, απέναντι από μία κυβέρνηση. Δεν κυβερνιέται ο τόπος με ισχυρές δυνάμεις στην αντιπολίτευση και μάλιστα στη λεγόμενη «κοινωνική αντιπολίτευση», να θέτουν σε αμφισβήτηση την κοινωνική συνοχή, την εθνική ενότητα και τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας.

Χρειάζεται συστράτευση προκειμένου να διεξαχθεί με επιτυχία η δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε -με βάση τους συντηρητικούς, νεοφιλελεύθερους συσχετισμούς στην Ευρώπη- κατά την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης. Διαμορφώσαμε ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο για τη χώρα. Πρέπει η χώρα να πάει καλύτερα και όχι χειρότερα από το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Αυτό δεν είναι ούτε αυτονόητο, ούτε εύκολο.

Άρα, ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα σημαίνει ψήφος στην ασφάλεια. Ψήφος στη σιγουριά. Ψήφος στη συνεργασία. Ψήφος για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Ψήφος για να αναθεωρηθεί η δανειακή σύμβαση, ως προς τους δυσμενείς της όρους, ενώ κρατούμε και εφαρμόζουμε όλα τα θετικά. Ενώ σεβόμαστε τις θυσίες των πολιτών.

Περισσότερα...

Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2012

 

Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»
και στον δημοσιογράφο Γιάννη Αντύπα

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε πρόεδρε, ένα είναι το ερώτημα: θα αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση;

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, από όσους στηρίζουν την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Από όλους. Αλλιώς, η κυβέρνηση θα είναι υπονομευμένη. Δεν είναι λύση μια κυβέρνηση στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απ' έξω, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι απ' έξω και θα ασκούν κριτική. Πρέπει οι πολίτες με την ψήφο τους να δώσουν στο ΠΑΣΟΚ τον ρυθμιστικό ρόλο για να προκύψει μια αποτελεσματική κυβέρνηση. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή παρουσία στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ πιέζεται και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ...

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι τεχνητό, επικίνδυνο και αδιέξοδο. Ποιος είναι ο διπολισμός; Πού θα οδηγήσει αυτή η αντιπαράθεση; Σε μια κυβέρνηση της ΝΔ ή σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Σε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και απέναντι της τα 2/3 των Ελλήνων; Σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι τα άλλα 2/3 των Ελλήνων; Η κατάσταση είναι απολύτως αδιέξοδη, πρέπει να σπάσει αυτή η εικόνα και η εξισορρόπηση των αριθμών μεταξύ των κομμάτων και κυρίως η ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή η οποία θα οδηγήσει στην κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, στη μόνη λύση. Στη συμφωνία εθνικής συνευθύνης και στη διακυβέρνηση με κατανομή της ευθύνης αναλογικά σε όλες τις δυνάμεις. Αλλιώς ο τόπος οδηγείται στην καταστροφή. Αν υποτεθεί ότι σχηματίζεται αριθμητικά μια κυβέρνηση, με 151 βουλευτές, υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης, υπάρχει πρόβλημα κοινωνικής συναίνεσης και συμμετοχής και υπάρχει πρόβλημα διεθνούς αξιοπιστίας.

Περισσότερα...

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην πλατεία του Δημαρχείου Αχαρνών

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2012

 

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην πλατεία του δημαρχείου Αχαρνών

Φίλες και φίλοι, χαίρομαι γιατί σήμερα, τελευταία μέρα αυτής της μακράς διπλής προεκλογικής εκστρατείας, βρισκόμαστε μαζί εδώ, στο Δήμο των Αχαρνών, στο νομό της Αττικής. Χαίρομαι γιατί από εδώ μαζί σας, από αυτή τη δυναμική συγκέντρωση, στέλνουμε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, στις Ελληνίδες και στους Έλληνες: Έφτασε η κρίσιμη ώρα για την πατρίδα.

Την Κυριακή, σε λίγες ώρες από τώρα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται να πάρουν μια ιστορική απόφαση. Καλούνται με την ψήφο τους να δώσουν εντολή σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, μια κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την κρίση και θα βγάλει την Ελλάδα ξανά στο ξέφωτο της αυτοδυναμίας, της ανεξαρτησίας, της περηφάνιας.

Φίλες και φίλοι, φτάσαμε έως εδώ με πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες. Οι Έλληνες πολίτες έκαναν βαριές θυσίες, έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται, την ανεργία να αυξάνει, την κίνηση στην αγορά να πέφτει. Έχουν ζήσει και ζουν καθημερινά όλες οι οικογένειες την κρίση στο πετσί τους.

Κρατήσαμε τη χώρα όρθια, έχουμε διαμορφώσει, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, ένα πολύ σοβαρό κεκτημένο με τη μείωση του χρέους, με τη μείωση των τόκων και των επιτοκίων, με τη στήριξη των τραπεζών, δηλαδή των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών, με τα λεφτά που είναι έτοιμα να έρθουν από το δάνειο για να στηρίξουν τη ρευστότητα, την κίνηση στην αγορά, τις επενδύσεις, τις επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας.

Περισσότερα...

Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»
και στους δημοσιογράφους Γιωργό Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη

 

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Πάμε να συνδεθούμε με Ιπποκράτους και να πούμε μια καλημέρα στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Καλημέρα κ. Πρόεδρε, καλημέρα.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Καλημέρα κ. Πρόεδρε.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Καλημέρα. Καλημέρα σε όλους που μας ακούνε, τις φίλες και τους φίλους.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Κουρασμένο σας βλέπω.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Όχι, καθόλου.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Δύο μήνες πάντως είναι εξοντωτικοί για προεκλογικές περιόδους για όλους τους αρχηγούς, όχι για σας.

Περισσότερα...

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012

 Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Μετά τη συνάντηση που είχα στο Παρίσι πριν μερικές εβδομάδες με τον Πρόεδρο Hollande, μετέφερα στον ελληνικό λαό την εντύπωση που είχα αποκομίσει. 

Μίλησα προς τους Έλληνες πολίτες για τη σημασία που έχει η αλλαγή στη Γαλλία, για τη στήριξη που  μας δίνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, για τη δυνατότητα που έχουμε τώρα να αξιοποιήσουμε τους νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς. Και κυρίως για τη σημασία που έχει το κεκτημένο που έχουμε διαμορφώσει με τη μείωση του χρέους, τη μείωση των επιτοκίων, τη μείωση των τόκων, στη στήριξη των Τραπεζών, δηλαδή των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών, με την εκταμίευση 150 δισ. ευρώ από τους Ευρωπαίους εταίρους στην Ελλάδα.

Είχα πει τότε ότι είναι έτοιμοι να μας ακούσουν οι Ευρωπαίοι με τη στήριξη των Σοσιαλιστών. Είναι έτοιμοι να συμβάλλουν σε μια αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, αρκεί εμείς να σεβόμαστε το ευρωπαϊκό πλαίσιο διαπραγμάτευσης, να ξέρουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης που βασίζεται στον αγώνα που δώσαμε με δυσμενείς συνθήκες στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης, ότι μπορούμε να πετύχουμε στόχους, αν ξέρουμε τι ζητάμε, πώς το ζητάμε, από ποιον το ζητάμε.

Και αυτό το έχω εξειδικεύσει με τα οκτώ σημεία που έστειλα προς τους πολιτικούς Αρχηγούς, προτείνοντας κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης για να πετύχουμε την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης. Κρατώντας όμως όλα τα θετικά, τα οποία είναι ένα πολύτιμο κεκτημένο που το οφείλουμε στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Περισσότερα...

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012

 

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,
στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά

 

Κύριε Αντιπρόεδρε, ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή και για τον πρόλογο.

Φίλες και φίλοι, χαίρομαι πραγματικά γιατί βρίσκομαι και πάλι σήμερα στον Πειραιά. Χθες το βράδυ ήμουνα στη Β΄ Πειραιά, στον Κορυδαλλό, σήμερα εδώ στην καρδιά της οικονομικής ζωής, της παραγωγικής δραστηριότητας του Πειραιά, στο νεοκλασικό αυτό κτήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, με τους εκπροσώπους των άλλων Επιμελητηρίων, των παραγωγικών φορέων, με εκπροσώπους της κοινωνίας του Πειραιά, με τα στελέχη μας στον Πειραιά, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την Ηγεσία του Οργανισμού Λιμένος, με όλους αυτούς που είναι στην πραγματικότητα οι εκφραστές της ζωής στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, σε μια πόλη που βιώνει την κρίση και τη βιώνει έντονα.

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου μίλησε απλά και αυθεντικά, είπε ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αγωνία, φόβος για το αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση την επομένη των εκλογών και με κάλεσε να δώσω ελπίδα για το αύριο. Την ελπίδα του αύριο, μπορεί και οφείλει να τη δώσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, ο Έλληνας πολίτης, ο ψηφοφόρος που κρατάει την Κυριακή το κλειδί των εξελίξεων στα χέρια του και θα δώσει την απάντηση που θέλει την οποία και θα σεβαστούμε απολύτως.

Περισσότερα...

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,
κατά την επίσκεψή του  στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ)

Εδώ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών χτυπάει η καρδιά της πόλης, η καρδιά της Αστυνομίας. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να στηρίξουμε τους αστυνομικούς στο έργο τους. Μέσα σε συνθήκες κρίσης που δίνουν όλη τους την ψυχή, αγωνίζονται με πίστη σε αυτό που κάνουν, με πίστη στη Δημοκρατία, στη νομιμότητα, στο κράτος Δικαίου, με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει καταγράψει πολύ μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Γίνονται πολύ μεγάλα βήματα στην αντιμετώπιση της μεγάλης και οργανωμένης εγκληματικότητας, στο οικονομικό έγκλημα, στο ηλεκτρονικό έγκλημα. Γίνονται πολύ μεγάλα βήματα στην καθημερινή αστυνόμευση.

Μιλήσαμε με τα παιδιά της Ομάδας ΔΙΑΣ που είναι ένα πολύ μεγάλο κεκτημένο για την Ελλάδα και είναι ένα πρότυπο πια διεθνώς. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να δούμε πώς λειτουργούν τα κέντρα επιχειρήσεων γιατί εκεί είναι ο σφυγμός.

Το πρόβλημα της ασφάλειας είναι για τον πολίτη μείζονος σημασίας. Η ασφάλεια με όλες τις σημασίες του όρου: η πολιτική, η κοινωνική αλλά και η αστυνομική είναι στο επίκεντρο του προβληματισμού του. Κι εμείς θέλουμε ένα λαό ενωμένο, μια κοινωνία συνεκτική, ένα έθνος που θα αγωνιστεί για να ξεπεράσει την κρίση. Και πιστεύω ότι σε ένα νέο πολιτικό κλίμα και πλαίσιο μετά τη Δευτέρα και η Αστυνομία θα μπορέσει να προσφέρει στον πολίτη με πολύ μεγαλύτερη έμφαση και ένταση το αγαθό αυτό της ασφάλειας.

Περισσότερα...